Annulering

Helaas komt het wel eens voor dat door omstandigheden een geplande fotoshoot niet door kan gaan of verzet moet worden. Uiteraard is dit altijd heel jammer en vervelend voor de klant en daarom probeer ik hier altijd zo begripvol en flexibel mogelijk mee om te gaan, maar toch zijn er wel wat voorwaarden voor het annuleren en annuleringskosten aan verbonden (voor de gereserveerde tijd, voorbereidingskosten en het niet meer in kunnen plannen van een andere shoot).

Annuleren Fotoshoot

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (via email) tot uiterlijk 2 weken van te voren. Bij annulering van een geboekte fotoshoot door de klant brengt de fotograaf de aanbetaling van 25% in rekening en is restitutie niet mogelijk. Indien de boeking minder dan 2 weken van te voren wordt geannuleerd, dient 50% van de fotoshoot of reportage te worden voldaan. Als de klant op de afgesproken dag niet komt opdagen bij een fotoshoot, of minder dan 24 uur van tevoren annuleert, dient het volledige bedrag te worden voldaan.

Verzetten Fotoshoot

Als een fotoshoot door ziekte niet door kan gaan op de betreffende datum, maar er wel gelijk een nieuwe afspraak gemaakt kan worden op korte termijn (binnen 1 maand), dan zijn er de eerste keer geen extra kosten aan verbonden. Bij een tweede keer en evt opvolgende keren wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Verzetten door Fotografe

Uiteraard kan het ook gebeuren dat ik een keer door omstandigheden verhinderd ben, dit is eigenlijk nog nooit voorgekomen, maar mocht dit wel een keer zo zijn, dan breng ik jullie hier uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte en plannen we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in.

Verzetten ivm het weer

Ook het weer kan wel eens tegenwerken hier in nederland 🙂 Mochten de weersomstandigheden zó bar zijn dat het niet mogelijk is om de shoot door te laten gaan (te bepalen door de fotograaf), dan is het uiteraard mogelijk om de shoot te verzetten indien er geen geschikte binnenlocatie achter de hand is. Een drupje of frisse wind is uiteraard niet erg en kou kunnen we ons gelukkig aardig op kleden, maar als het met bakken uit de hemel komt, dan blijven we liever allemaal binnen, denk ik!